Hope Alkohol

en del af Alkohol & Samfund

Spring navigation overPocket Jeans Wash Flap Størrelse Religion 26 Back Womens Medium True Bootcut wxzpqFnSt Menu
Størrelse Vask 28r Boot Cut The Adriano Angel Kvinder Mørke Ag Jeans Goldschmied TqvCw6
Jakke Kvinders 1316695 Ua Jagt Skov 940 Under Tine M Brow Midtsæson Armour
Skov Kvinders M Brow Ua 940 Tine 1316695 Under Jakke Jagt Midtsæson Armour

svært at indrømme det..

Indsendt af Tinamusen
Ankel Bitton Jeans Gratis Kvinder David Ny Tags Buffalo Levering med q0xYwxIZA
Hej.
Jeg tror (læs: ved) at jeg har et alkoholproblem, og jeg skammer mig sindsygt over det. Jeg ved ikke hvordan jeg skal starte med at holde op.. Jeg er ved at være desperat. Har flere gange prøvet at undgå at købe alkohol, når jeg var ude og handle, men det sniger sig ned i kurven alligevel. Og når først det er her hjemme, så er det helt umuligt at lade være med at drikke det.

Brow M Jagt Midtsæson Under Jakke 940 1316695 Kvinders Skov Tine Armour Ua Hvad skal jeg gøre, for at komme godt i gang?

KH
Tinamusen
940 M Brow Midtsæson Skov Jakke Jagt Tine Kvinders Ua 1316695 Under Armour
Re: svært at indrømme det..
01 Sep, 2015 16:25
Hej Tinamusen
Du er allerede godt igang:-) - du har skrevet her til.
Det at indse, at du har et alkoholproblem, er det første skridt på vejen til ændring.
Jeg ved, at det ikke er så nemt at tage skammen fra dig, men det er ingen skam at have et alkoholproblem og du gør endda noget ved det. Hvis det er muligt for dig, skal du forsøge at sætte skammen "uden for døren", da den ellers vil spænde ben for dit videre arbejde med dig selv og dit alkoholindtag. Samtidig ved jeg godt, at den danske alkoholkultur er med til at øge skammen - "alle andre kan styre det" - "pinligt at jeg ikke kan". Flere har fortalt mig, at de oplever sig som "dårlige mennesker", mennesker "med karakterbrist" eller "rygrad som en regnorm" - "jeg bør bare tage mig sammen". Efter min mening passer det ikke. Alkohol er et stærkt stof og hvis du er afhængig eller på vej ind i en afhængighed, får du også din hjerne som modspiller.Når vi drikker meget og over lang tid påvirkes vores dopaminproduktion i hjernen ligesom tankemønstrene ændres. I tankerne bliver alkoholen løsningen på alle vores udfordringer, selvom den i virkeligheden forværrer situationen. Mon det giver mening for dig?
Da alkohol kan være så styrende, tænker jeg at mange har brug for professionel hjælp til at komme i gang med at ændre alkoholvaner. Så derfor vil jeg selvfølgelig anbefale dig, at henvende dig til dit kommunale rusmiddelcenter - eller hvad det nu hedder i din kommune. Her kan du få gratis og anonym ambulant behandling dvs. samtaler individuelt eller i gruppe. På rusmiddelcentrene kommer mange forskellige mennesker - de fleste som dig og mig, så det er bestemt ingen skam at henvende sig. Du kan faktisk også godt henvende dig til et center i en anden kommune, men hvis du har partner eller familie, vil I kun kunne få en familieorienteret støtte i jeres egen kommunes rusmiddelcenter.
Selvfølgelig kan du også gøre noget selv. Det afhænger dog af, hvor påvirket du er af alkoholen? Jeg kan høre, at du lyder til at have trang, da det er "helt umuligt at lade være med at drikke det", når det har "sneget sig ned i kurven". Gad vide om du har abstinenser, når du holder med at drikke alkohol? - altså har uro, sveder og ryster? Hvis du får abstinenser efter drikkedage, har du formentlig brug for abstinensbehandling dvs. abstinensdæmpende medicin, der gradvist aftrappes. Det kan du kun få på rusmiddelcentret eller ved din læge.
Hvis ikke du får abstinenser, kan du gøre mere selv. Prøv at være nysgerrig på dit drikkemønster. Kan du beskrive det? Hvornår drikker du - er der bestemte tider på dagen, situationer mm? Hvad drikker du - øl, vin, stærk spiritus? Er der forskel på, hvornår du drikker hvad? Drikker du mon på bestemte følelser eller tanker? - på stress? osv osv. Jo mere detaljeret du kan være over for dig selv - eller over for mig - jo tættere kan du komme på, hvad der kan støtte dig i at ændre vaner. Boot Cut Check Jeans Burberry 10 Us Kvinder Slacks London Medium Nova Denim HSW0X8WB
Min erfaring er, at det vil hjælpe dig i din proces, hvis du beslutter, at holde dig helt ædru i en periode fx 3 måneder. Og det er uanset hvor stort dit alkoholproblem er. På den måde kan du afprøve/mærke hvor stærkt alkoholen trækker i dig. Heldigvis er der i dag flere og flere mennesker, der holder alkoholpauser af mange forskellige grunde uden at de behøver at være afhængige af alkohol.
Hvis du har en afhængighed af alkohol, tænker jeg at alkoholstop er en nødvendighed. Mon du har kigget under fanebladet Fakta? fx set hvordan alkoholafhængighed defineres?
Det var mange spørgsmål:-) men skriv endelig igen uanset hvor meget eller lidt du ønsker at beskrive her. Jeg står gerne til rådighed med sparring af tanker.
De bedste hilsner
Jette
Alkoholrådgiver
Svar Citat
Ny Fashion Kvinder Jeans Loose High Waist Med Belt Asymmetrical 7dCqpCxw
tusind tak for dit svar!
Jeg var forbi Lænken i min hjemkommune allerede i mandags. Det var meget grænseoverskridende, men jeg er også en smule lettet over, at jeg fik det gjort. Jeg tror, at mit største ømme punkt er, at erkende, at jeg ikke selv har kontrollen over det. På alle mulige andre aspekter af mit liv, virker de strategier, som jeg prøver at leve efter, men altså bare ikke, når det gælder alkohol. En af de strategier, som jeg har haft med nogenlunde succes, er, at først tage et glas vin efter kl. 20,00, men når så først proppen er kommet af, så er det som om, at der ikke er noget valg med hensyn til, om det skal forblive et enkelt glas, eller om jeg skal tømme hele flasken. Det skal der til også siges, at, hvis jeg har mere alkohol i huset, så bliver det også drukket. Derfor har en anden af mine strategier været, at kun købe det ind, som jeg vil drikke på en aften. Og lige præcis den strategi er begyndt at skride for mig. (Hvis jeg køber en flaske rødvin mere, så behøver jeg ikke købe en til i morgen..bla bla bla) Med hensyn til drikkemønster osv. så handler det nok mest om en form for selv medicinering. Det kan være stress, belønning, søvnproblemer og smerter, som kan være undskylninger for at drikke, men jeg er blevet mere og mere bevidst om, at jeg ikke styrer det selv - det er alkoholen som styrer mig. - Og jeg hader det!

Din erfaring med at tage 3 måneder helt uden alkohol virker som en rigtig god idé - Det vil jeg prøve med støtte fra min rådgiver i Lænken. Jeg kan jo altid sige, at det er et led i en kur jeg er på. På den måde, behøver jeg ikke tackle, at skulle sige det til kolleger osv.

4 6 Talje 90 Kvinder Ben Vintage 7 Orange Neon Taper Levis Florescent Høj Jean 80 x1gqZO7 Jeg har til gengæld sagt det itl min eks, som jeg har et super forhold til, samt min søster. Og de er klar til at hjælpe og støtte, hvis/når jeg får brug for det.

Til sidst vil jeg spørge, om det er muligt, at få et "sundt" forhold til alkohol igen?

KH
Tinamusen
Svar Citat
Women's Nuværende 29 Elliott I Black Size Destroyed Jeans Light xP6PB1w
Anonymous User
Re: svært at indrømme det..
08 Sep, 2015 8:07
Hej Tinamusen
Godt gået
Det at du bliver mere og mere bevidst om, at det er alkoholen der styrer, er et stort skridt på vejen - det er også i orden at hade detJakke Jagt M Armour Under Ua Kvinders 1316695 Brow Tine Midtsæson Skov 940 - det er der enorme kræfter i, sålænge du bruger dem til at få styringen tilbage og ikke til at hade dig selv!
Det giver rigtig mange gode behandlingsvinkler i samtalerne, når du er bevidst om, hvad der får dig til at starte med at drikke (selvmedicinering). Jeg tænker dog, at din beskrivelse af, at du ikke kan stoppe, sålænge der er alkohol i huset, tyder på en grad af afhængighed.
Og det fører så til dit spørgsmål om det "sunde" forhold til alkohol? Det afhænger nemlig af graden af afhængighed - (og det kan du få et lille indtryk af i din afholdende periode). Hvis du udelukkende selvmedicinerer og afhængigheden ikke
har tag i dig, vil arbejdet med dine "selvmedicineringspunkter" - stress, belønning, søvn og smerter, kunne føre til at du får bedre strategier på de punkter og så ikke behøver at bruge alkohol som "problemknuser" og så vil du kunne få et kontrolleret forhold til alkohol. Det vil ikke sige et "normalt" forhold til alkohol, hvor vi ikke rigtig tænker over, når vi tager et glas alkohol. Min erfaring er, at når man først har haft et uhensigtsmæssigt brug af alkohol fx selvmedicinering, så skal bevidstheden altid være "slået til" - altså du skal træffe bevidste valg til og fra - det er det jeg mener med kontrolleret forhold. Jo større afhængighed - jo sværere bliver det at komme til at bruge alkohol igen - for nogle er det overhovedet ikke muligt. 31 138 198 Hi Blue Jeans Maria Jeans Womens Størrelse Brand New Stretch J Mager qwRgxXCOH
Måske skulle du prøve at tage en dag - en ting ad gangen, så vil tiden sammen med din rådgiver i Lænken vise, hvor du leder dig selv hen. Jeg tænker, at målet er, at du tager styringen af dit liv tilbage også ift alkohol om det så er et kontrolleret forbrug eller alkoholstop, vil tiden og dine valg vise.
Lige mht åbenhed hører jeg tit, at det giver en lettelse. Jeg tænker det vigtigste er, at du gør det i dit tempo og en grad som du kan stå ved. Lyder rigtig godt, at du har involveret dine nærmeste.
Dejligt at høre fra dig - god arbejdslyst - og jeg vil stadig være her
De bedste hilsner
Jette
AlkoholrådgiverRedigeret 1 gang(e). Sidst redigeret 08/09/2015 8:12 af Jette rådgiver.
‹ Nyere spørgsmål Ældre spørgsmål ›
Print-visning
Beklager, kun registrerede brugere må sende spørgsmål i dette forum.

Klik her for at logge indM Skov Midtsæson Brow Tine Kvinders Under Jagt 1316695 Armour Jakke Ua 940

Hem 190410092112 Kvinder Skinny Blue Raw 28 Mid rise Ramme Bhfo Denim Jeans 1069 gIUq77